intieme plekjes vrouwEr zijn in de cosmetische chirurgie diverse ingrepen die gedaan kunnen worden. De meest bekende zijn waarschijnlijk wel het vergroten van de borsten, het laten liften van het gezicht en diverse andere ingrepen. Vroeger gebeurde dit soort dingen vooral achter gesloten deuren, men sprak er niet zo over. Tegenwoordig is dat flink aan het veranderen, de taboe lijkt er een beetje vanaf te zijn. Mensen zijn heel open over de ingrepen die ze hebben laten doen of de middelen die ze hebben laten inspuiten.

Minder bekende ingrepen op intieme plekjes

Er zijn echter ook ingrepen die een stuk minder bekend zijn. Zo zijn er namelijk vrouwen die met groter dan normale schaamlippen rondlopen. Hier kunnen ze zich voor schamen, maar het kan ook een flinke belemmering opleveren bij de bewegingsvrijheid die iemand heeft. Het kan dus ook daadwerkelijk klachten geven. Met een schaamlipverkleining kan hier iets aan worden gedaan. Operatie worden de schaamlippen kleiner gemaakt, meestal gaat het overigens om de binnenste schaamlippen in dit geval.

Minder bewegingsvrijheid en andere klachten

Als men dus last heeft en minder bewegingsvrij is, dan kan een dergelijke ingreep helpen. Ook kan het iemand helpen om intiem te worden met een partner. Als iemand last heeft van dergelijke klachten is het wel belangrijk dit in eerste instantie te melden bij een huisarts. Die kan vervolgens de ernst van de klachten bepalen en eventueel doorverwijzen naar een specialist. In veel gevallen zal dit een plastisch chirurg zijn die ervaring heeft met dergelijke ingrepen. Een operatie is overigens nooit geheel zonder risico’s. Ook bij een cosmetische ingreep zijn er risico’s. Het is dan ook van groot belang dat men advies van een arts of chirurg van krijgt.